Nyheter

Construction city: BiM-prosjektering

04/2024

Vi BIM-prosjekterer og beveger oss daglig inne i våre digitale tvillinger. Det er så gøy når vi hopper ut av modellene og ser konturen av de ferdige resultatene på byggeplassen. Her fra vårt prosjekt på Construction City. I BIM-kiosken som dere ser avbildet finnes alt av informasjon i bygget. Dette er et digitalt oppslagsverk og Metropolis har en viktig rolle i denne BIM prosjekteringen.

Les artikkel
img-1

Oppdatering fra byggeplass: Veidekkes hovedkontor på Ulven

04/2024

Veidekke bygger sitt nye hovedkontor på Ulven og nå begynner bygget virkelig å ta form både ute og inne. Etter over to års samarbeid nå nærmer innflytting seg med stormskritt som er i Januar 2025. Obos bygger bygget sammen med Veidekke , dette er et nybygg som virkelig tar miljøet på alvor.

I hele sørfasaden erstattes fasadeplater med solceller, men de er så fine at det er knappest mulig å se at det er solceller. Utrolig gøy når produktene er så fine og spiller på lag med arkitekturen.

Veidekke benytter ekstrem lavkarbobetong, men vi har enda mer resirkulert tilslag som gjør at betongen på Ulven er hakket tøffere! Betongen er så fin at den vil bli eksponert mest mulig i bygget og søylene skal få stå akkurat som de er!

Les artikkel
img-1

Visualiseringer av kaserna

03/24

Under utviklingen av kaserna og produksjon av konkurransegrunnlaget lagde vi visualiseringer i samarbeid med goldbox av hvordan Kaserna kan bli. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Les artikkel
img-1

Vi vant Kaserna!

03/24

Vi har vunnet konkurransen om å skape et unikt hotell i hjertet av Gamlebyen i Fredrikstad!
Sammen med Fredriksborg Eiendom gleder vi oss til å utvikle den over 200 år gamle kasernebygningen til å bli en destinasjon tuftet på historie.

Bygget betegnes som noe av det flotteste av militær arkitektur i Norge og ble brukt som militærforlegning fra 1788 helt til 2002. Nå er det lenge siden lyden av morgenrevelje kunne høres, men snart skal kasernas bakgård igjen fylles med liv.

Hotellet skal med sin unike historie, arkitektur og mangfoldige tilbud bli samlingspunktet i gamlebyen. Følg oss i prosessen med å videreføre historien om et hus skapt for mennesker.

Foto: Geir A. Carlsson / Fredriksstad Blad, Nasjonalbiblioteket, SG&CO

Les artikkel
img-1

Avduking av Skavlan's glassparti på Holmenkollen Park Hotell

12/23

I går ble Fredrik Skavlan sitt glassparti «kart og kompass» offisielt avduket i vinkjelleren på eventyrlige Scandic Holmenkollen Park. I verket har Fredrik komplettert sin morfar Kåre Hegles glass som ble laget for hotellet i 1947. Deler av glasspartiet ble gjenfunnet på et loft på hotellet under rehabiliteringen i 2022.

Les artikkel
img-1

Vårt prosjekt på forsiden av NIL årboken

08/23

VI er stolte av at vårt flotte prosjekt Scandic Holmenkollen Park pryder forsiden av NIL's årbok 2023!

Les artikkel
img-1

Cappelen Damm flytter til Stortingsgaten

08 / 2023

Gratulerer til Cappelen Damm som får ny adressse i Stortingsgaten 28!

Bygget ble tegnet av Blakstad Munthe-Kaas arkitekter, oppført for Odd Fellow-ordenen i 1934 og er i dag et verneverdig funkisbygg. Cappelen Damm ønsker å skape en litterær storstue midt i byen med utsikt til Slottet, Universitetet og Nationaltheatret.

Vi er glade for å ha vært med så langt og gleder oss til fortsettelsen.

Les artikkel
img-1

Metropolis Tours

06 / 2023

Før sommeren hadde vi får årlige "Metropolis Tours" der vi besøkte noen av våre flotte prosjekter.
I år gikk turen til Legenes Hus, Norgesgruppen og Holmenkollen Park Hotel.

Les artikkel
img-1

Bydelshuset Grorud

06 / 2023

Metropolis har vunnet konkurransen om å skape et nye Grorud bydelshus!

Det å skape et bydelshus i en av byens mest spennende bydeler synes vi er utfordrende og gøy. Det vekker interesse og vilje til a skape et samlingssted som skal oppleves som relevant for alle i bydelen.
Vi opplever at dagens unge Groruddøler har fatt en ny stolthet over sin tilhørighet og oppvekst i bydelen. Denne stoltheten ønsker vi å jobbe videre med, og forsterke ved a lage et inkluderende Bydelshus. Et sted der innbyggerne møter forvaltningen som jobber for a tjene bydelens befolkning. Er sted for alle ansatte hvor lokalene tilpasses de ulike arbeidssituasjoner; noen må jobbe oppsøkende og synlig, men allikevel føle trygghet, andre med krevende oppgaver som trenger arbeidsro, samt ulike arealer for møtevirksomhet og samhandling på tvers.
En felles lokalisering av bl.a. Bydelsadministrasjonen, Hjemmetjenesten, Helsestasjonen, Barnevern og NAV skal gi de ansatte såvel som innbyggerne en enklere hverdag.

Les artikkel
img-1

Sørkedalsveien 6

05 / 2023

I 2023 utlyste Capmann, som byggets nye eiere til konkurranse som Metropolis vant.
Vi skal lage et revitalisert bygg og henvende oss ut til gaten og byens befolkning, samtidig som kontoretasjene skal tilrettelegges for morgendagens kontorbruk.

Et av Oslos Første høyhus, plassert på Majorstua, skal gjennom enda en ny fase. Samme plassering, men et annet bygg- Philipsbygget var et 15 etasjer høyt kontorbygg på Majorstuen i Oslo (Sørkedalsveien 6). Bygget ble oppført i 1958 etter tegninger av Frithjof Stoud Platou og revet ved sprengning 30. april 2000.
I 2001 ble et nytt bygg oppført, arkitekter: Lund + Slaatto.

Vi gleder oss til å revitalisere bygget fra innsiden sammen med Lund + Slaatto.

Les artikkel
img-1

Spektrumsvarteret

02 / 2023

Metropolis har vunnet 1. plassen i konkurransen om å jobbe med Spektrumskvarteret!
Her skal det bli restauranter, kaffebarer, konferansesenter, barer, kontorer og mye, mye mer.
Da er det bare å brette opp ermene og hive seg inn i samspillet!
Følg med, dette blir et prosjekt som er med på å reparere en del av byen som sårt trenger det.

Illustrasjoner: @lpoarkitekter

Les artikkel
img-1

Nytt undervisningsbygg for Høyskolen Kristiania

04 / 2022

Vi har vunnet konkurranse om løst inventar i det nye undervisningsbygget som Høyskolen Kristiania bygger i Kvadraturen; Kirkegata 23-25!

Bygget er tegnet av alab architects og bygget skal stå ferdig sommeren 2024. Hvordan skaper man en moderne skolebygning i en historisk kontekst midt i Oslo sentrum? Dette blir kjempe gøy!

Illustrasjoner: alab architectsalab architects
Utbygger: Ava Eiendom

Les artikkel
img-1

OBOS Construction City

04 / 2022

Metropolis har vunnet tilliten til OBOS / Construction City om å utforme fellesarealene med spisesteder, uformelle møteplasser og hangout-steder i byggbransjens storstue!

Flere tusen mennesker skal ha sitt tilholdssted på CC, de fortjener å ha de beste omgivelsene som er tilrettelagt for å knytte kontakter, ha en time-out, ha uformelle møter eller bare ta seg en lunsj i flotte omgivelser.

Illustrasjon: Norconsult

Les artikkel
img-1

BI - RAMMEAVTALE

05 / 2022

Metropolis har vunnet rammeavtale om å utvikle å designe nye arbeidsplasskonsepter for ansatte på Handelshøyskolen BI. Vi har allerede rukket å lage en pilot i Nydalen og mer forskning og utprøving er i gang. Rammeavtalen er vunnet sammen med Avec. Piloten forventes å stå ferdig i slutten av oktober.

Les artikkel
img-1

Larsen Bryggen i Henningsvær

10 / 2021

Vi har vunnet hotellkonkurranse i vakre Lofoten, for Classic Norway Hotels og Lofoten Bryggehotell. Bli med oss på reisen å se vår desiginprogress. Teamet består av Hanne Arvik, Marte Brandvold Klemp, Thilde Rosén-Lystrup og Ole Rosén-Lystrup fra selveste eventyrlig oppussing. Dette blir GØY!

Les artikkel
img-1

Citycon Trekanten Asker

06 / 2020

I 2020 vant Metropolis konkurransen om å utvikle Trekanten Asker og vi står foran en stor transformasjon av kjøpesenteret. Vår målsetning er å bygge morgendagens handelssted hvor vi integrerer senteret mer i bybildet, samt tilfører større bredde av funksjoner.

Dette er et spennende pågående prosjekt! Illustrasjoner: @lundslaattoarkitekter

Les artikkel
img-1

OBOS Bokuben

01 / 2019

OBOS Living Lab er et levende laboratorium og en testarena for framtidens bolig. Med beboeren i fokus tester vi nye ideer, konsepter og løsninger for framtidens boliger. Bak konseptet Bokuben står et bredt, tverrfaglig team, Metropolis har samarbeidet med LPO arkitekter, Tinkr, Byantropologene, Rambøll og Inventas.

Les artikkel
img-1
Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring