Bolig / hytte

Hytte

Fakta

  • Type lokaler: Hytte, Boligutvikling
  • Adresse: Ringsaker, Hedmark
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Privat
  • Fotograf: Cathrine Holst / Metropolis

Drømmehytta på fjellet

Vi er på Ringsaker i Hedmark, her ligger familiehytta med en fantastisk utsikt over dalen. Hytta er tegnet som et samarbeid mellom Metropolis arkitektur & design AS og Breili og partnere AS. Et sømløst samarbeid som skapte en plattform for gode og gjennomarbeidede romløsninger innerdørs som utendørs. 

To hytter bundet sammen av en glassgang skaper en helhetlig familiehytte med én avdeling for opphold og én for soverom og bad.  Den er bygget på halve etasjer. På den måten, ved å dele oppholdsrommene i ulike soner, skapes intimitet og romslighet. 

Hytta har et bredt spekter av funksjoner og rom, dermed lå utfordringen i dette prosjektet i plasseringen av tilleggsrom. På et begrenset areal ønsket kunden funksjoner som SPA, smørebod og vinrom. Behovet for en gjennomført planløsning var stort. Fokuset har derfor ligget på gode integrerte løsninger, hvilket man har oppnådd med en helhetlig og  gjennomgående spesialinnredning laget av møbelsnekker for å optimalisere funksjoner. 

Det er implementert materialer som gammelt trepanel fra Frankrike i himlinger kombinert med bæringskonstruksjon i stål, mye av denne er åpen hvilket gir et rått uttrykk. De mange forfinede detaljene som er utført gir samtidig et sofistikert preg og blir en kontrast mot det rå. Vi har jobbet mye med formatene for å få romslighet, innerdørene er blant annet  strukket maks i høyde, de er utført i kombinasjon av røkt eik og lær. I inngangs parti er det lagt sten, øvrig gulv i hytta er parkett i en gylden varmgrå tone som understreker lunhetsfølelsen, dette med de øvrige materialene poengterer ekthetsfølelsen av naturmaterialer. Tekstilene består av farger vi finner i naturen i de ulike årstidene- en sober fargepalett. Det er valgt få, men uttrykksfulle materialer som går igjen i alle rommene, på den måten er det en rød tråd gjennom hele hytta.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring