Bolig / hytte

Interiørarkitektens hjem

Fakta

  • Type lokaler: Leilighet
  • Adresse: Oslo
  • Areal: 69 m2
  • Oppdragsgiver: Privat
  • Fotograf: Anne Manglerud

Leiligheten ligger i et vakkert område i Ekebergskrenten med en stor uteplass beliggende i skogkanten. Den ble totalrehabilitert ved innflytting. Interiørarkitekten valgte en sober palett i beige og nyanser av grått, sammen med sterkere farger i kunst og dekor. Mørke tresorter er med på å gi leilighetene et moderne uttrykk. Man spiller på kontraster mellom det lyse og mørke, dette gir et sofistikert uttrykk.

I stuen ble endeveggen malt i en vakker varm gråfarge for å skape kontrast med kunst og dekor. Møbleringen er stram, og de fleste møblene som er valgt er Italiensk design, men med myke gode tekstiler og puter i silke og velur, gir det et lunt og hyggelig preg. På gulvet er det valgt et sisalteppe for å gi tekstur og også samle sittegruppen. Kjøkkenet ble byttet ut til skap i mørkbeiset eikefiner og en tykk hvit plate i corian. Kjøkkenet er laget som en u-form og fungerer veldig godt som en romdeler, når kjøkkenog stue er i samme rom.  Det er bevisst valgt ingen overskap, og kun hyller, slik at kjøkkenet virker lett og luftig og ikke for kjøkkenaktig. 

På det nye badet valgte vi vedlikeholdsfrie fliser i en lys beige nyanse, sammen med mosaikk på deler av flatene. Ikke alle veggene er flislagt, men også malt som gir et renere og mer delikat uttrykk. Innredningen ble spesiallaget for å tilpasse nisjen som var en del av rommet, og valget falt på en overhengende servant, slik at det ble plassbesparende i rommet. I entreen valgte vi en tapet med et mønster i sort og hvitt, som bryter litt, men likevel er tidløs, som resten av paletten i leiligheten. På den flotte uteplassen tegnet vi en sittebenk og fikk sydd puter med farge og mønster, som også er brukt i utemøblene ellers. Dekor og kunst har også vært en viktig del som vi har utført, og gir et helhetlig uttrykk gjennomgående i leiligheten.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring