Bolig / hytte

Leilighet

Fakta

  • Type lokaler: Leilighet
  • Adresse: Mandal
  • Areal: ca. 160 m2
  • Oppdragsgiver: Privat
  • Fotograf: Ragnar Hartvig

Leilighet ved vannkanten av Mandal

Da Metropolis arkitektur & design AS ble engasjert til dette prosjektet i 2014, var det i en tidlig fase og i god tid før byggestart. Det gjorde det mulig å omkalfatre hele leiligheten som opprinnelig var tegnet som to leiligheter. Stue, kjøkken og spisestue ble plassert mot primærutsikt og Mandalselva, mens en mer ”lukket” og privat del ble etablert i den andre enden av leiligheten, men med tilgang fra både spisestue og entré. I denne delen plasserte vi hovedbad, vaskerom, gjesterom og kontor. På den måten oppnådde vi større arealer for de sosiale sonene, som var viktig for Byggherre.

Materialiteten inne i leiligheten skulle være en kombinasjon av det litt rustikke mot det kontinentale og klassiske, samtidig som det var viktig å  skape samhørighet mellom soner og rom både ute og inne, men også opphold og avgrensninger.

Byggherre har i hele prosessen vært veldig delaktig og styrt mye av prosjekteringen og utførelsen selv. Med vår faglige kompetanse i interiørarkitektur og bevissthet i forhold til lys, materialer og estetikk, har byggherre fått en leilighet som er utnyttet maksimalt arealmessig, i tillegg til å være skreddersydd til deres levemåte, livsstil og identitet.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring