Næringsbygg

Inngangspartier for Eiendomsspar 2017

Fakta

 • Type lokaler:
 • Adresse: Fridtjof Nansens Plass 4
  Rådhusgata 23
  Holbergs gate 21
  Jernbanetorget 4
 • Areal:
 • Oppdragsgiver: Eiendomsspar
 • Fotograf: Cathrine Holst

Med et mål for øyet… WOW

Eiendomsspar fikk så mange gode tilbakemeldinger på oppgraderingen av inngangspartiene som ble gjort i 2016, at vi fikk lov til å være med på å utforme fire nye inngangspartier.

Vi fikk fire spennende nye adresser med forskjellig identitet og nøkkelordet i alle prosjektene er «WOW»! Vi søker wow-effekten - noen ganger er den delvis tilstede og inngangen trenger et mindre løft for å vekke ny tidsriktig og positiv oppmerksomhet. Dette skjer som oftest når opprinnelige flotte materialer er blitt bevart gjennom mangfoldige ansiktsløft gjennom tidene. Som oftest speiler dette både byggets arkitektoniske utrykk så vel som det vitner om flott håndverk fra en svunnen tid. Andre ganger har vi valgt å bytte ut alle materialer og skape helt nye identiteter, men alltid med et mål for øyet… WOW.

Rådhusgata 23: Dette er et rom med en vakker, meget spesiell og sjelden marmor i kombinasjon med nydelig detaljering på øvrige elementer. Dette så vi som helt naturlige elementer å ivareta. For å gi rommet et tidsriktig uttrykk og for at de eksiterende detaljene og kvalitetene skal komme til sin rett, er trappen opp til 1.etasje fornyet og den får et lekent uttrykk ved at de tre første trinnene har fått en annen utførelse enn resten av trappen. Himlingen er malt mørk og dekorative armaturer understreker både stil og kvaliteten i rommet. I trapperom forøvrig er vegger malt mørke og himlingen har fått en mørk flåte med ny dekorativ belysing. Meget enkel og diskret belysning i trappen, mens trappetrinn og reposer er kledd med et organisk mønstret teppe - dette for å bringe med oss en effekt som kompenserer for marmoren i 1 etasje.

Fridtjof Nansens plass 4: Vi beveger oss inn i et rom med flotte materialer, disse har vi beholdt, og tilføyd moderne og tidsriktige elementer i form av belysning, skilting og teppebelegg. Kubistisk belysning strammer opp og gir et snev av kunstfølelse. Lysmontasje for skilting av etasjene tiltrekker blikket og fører det oppover. Stormønstrede tepper og 3D-kledning på heisfronter både overrasker og danner et tidsriktig utrykk.

Holbergs gate 21: Vi har med et arkitektonisk visuelt grep delt det noe brede rommet i to. Dette gir oss en følelse av bedre høyde samtidig som det tydeliggjør gangsonen, og kontrastene skaper spenning. Det er brukt marmor på gulv, og veggene er kledd i kritthvite fliser. Skjult belysning fremhever veggenes relieff. Rene og klare linjer kler byggets arkitektur samtidig som kunsten og interiøret får lov til å spille på hverandre.

Jernbanetorget 4: Vi kommer inn i et spesielt høyreist og flott rom. Første del har likhet med den klassiske fasadens stramme linjer. Gulvet er kledd med stein og messing. Flisen har et karakteristisk mønster som trekkes opp på vegg på en side - dette for å spille på rommets form og  høyde. De andre veggene og taket er malt mørkt. Belysningen er lysbjelker som forsvinner opp i en mørkmalt flate der rommets høyde får lov til å komme til sin rett.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring