Næringsbygg

KLP Lensmannslia

Fakta

  • Type lokaler: Næringsbygg
  • Adresse: Lensmannslia 4, Asker
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: KLP Eiendom
  • Fotograf: Cathrine Holst / Metropolis

Resepsjon og møteplass

I 2001 bygget mobilgiganten Ericsson nytt hovedkontor i Norge, Lensmannslia 4 i Asker. Bygget står seg i dag med flott arkitektur, uteområder og gjennomgående bruk av bestandige materialer. Etter at KLP Eiendom kjøpte bygget har det skjedd mye. De siste årene har Metropolis og KLP arbeidet med å utvikle eiendommen. Vi har vært med i innsalg mot potensielle leietakere, men har også gjort en rekke direkte samarbeid med leietakere etter kontraktinngåelse med KLP Eiendom. Vi har også vært med på å oppgradere uteområder og fellesarealer, deriblant nytt resepsjonsområde og utnyttelse av gangarealer.

Førsteinntrykket er viktig, og Metropolis fikk i oppdrag å utforme et resepsjonsområde som tar godt imot gjester, men som også skal være en møteplass for de ansatte i bygget. Inngangspartiet i Lensmannslia 4 er romslig og lyst med store vindusfelt, gjennomlys og utsyn mot bakhagen, tidløs skifer på gulv og stram belysing. Det var derfor ikke behov for store ombygginger av arealet - oppgaven rettet seg heller mot å skape en hyggelig atmosfære og dele opp det store rommet.

Vi hentet inspirasjon fra omgivelsene og utsynet til naturen, og skapte en harmonisk palett i grønn-nyanser med innslag av lunt treverk. Mønstrede tepper, frodige grønne planter, store gulvlamper og møbler med ulike tekstiler og teksturer er med på å skape et variert og interessant uttrykk. Store gulvtepper er med på å ramme inn ulike soner, og har en meget god effekt på akustikken i rommet. Et stort langbord i eik fungerer godt som en arbeidsplass for noen timer, eller for uformelle møter. Myke sofagrupper skaper gode venteplasser for gjester, og mindre bord bak skjermvegger skaper mer intime rom om en ønsker å sitte mer skjermet.

 

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring