Næringsbygg

Krogsveen

Fakta

  • Type lokaler: Næringsbygg
  • Adresse: Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
  • Areal: ca 930 m2
  • Oppdragsgiver: Krogsveen
  • Fotograf: Ragnar Hartvig

Med inspirasjon i bybildet

Krogsveen hadde et ønske om å jobbe annerledes og mere aktivitetsstyrt, i tillegg skulle lokalene styrke deres merkevare og identitet. Hovedkontoret på Fornebu har flere oppgaver; som å holde ulike kurs og eventer hvor de ansatte i konsernet samles. Første steg ble å skape en sterkere identitet. Og hva selger Krogsveen? Jo, eiendom og boliger. Vi ville skape et bybilde med forskjellige huskjerner, et midtpunkt der folk treffes, et torget mellom husene, i små gater som vil lede til andre mindre kjerner og områder som er stillere enn selve kjernen av byen/kontoret.

Når du kommer inn til Krogsveen, blir du møtt av et lite amfi, en tribune eller på kontorspråk kalt «hang around». Her er scenen hvor felles samling til presentasjon og arrangementer blir et treffpunkt. Mellom 2 «hus» skapes en plass der kolleger treffes over en kaffe og mindre uformelle møter. Vi har skapt en siktlinje og kan se over til den andre siden der vi har flyttet kantinen. Akkurat som i en by der du kan se horisonten mellom 2 bygningsmasser.

Gatene på hver side leder til møterom, stillerom og kontor der vi har introdusert åpent landskap. Gulvet er dekket i tepper fra Ege for å skape en lunere stemning. Fargene er basert på Krogsveen sin friske grønnfarge, men den er etterfulgt av grønt i flere nyanser. Det industrielle taket er beholdt, mens den generelle belysningen er senket, ulike lamper og lyskilder skaper en dekorativ og lun atmosfære. Vi er spesielt fornøyde med spennende lyseffekter som «vasker» veggene og gir farger og materialer ulike form og utrykk. Med bløtere farger, belysning og gulv føles det som et velkomment sted og møtes hvor det er plass til alle, om det er for arbeid, viktige møter eller til fest.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring