Næringsbygg

Spoon

Fakta

  • Type lokaler: Næringsbygg, rehabilitering
  • Adresse: Grensen 17
  • Areal: ca. 600 m2
  • Oppdragsgiver: Spoon
  • Fotograf: Cathrine Holst

Lekenhet i materialer og farger

Spoon er et internasjonalt reklame- og markedsføringsbyrå med kontorer i London, Stockholm, Malmø, Gøteborg, Helsinki og Oslo. Våren 2018 flyttet de inn i nye lokaler i 7.etasje i Grensen 17, toppetasjen med privat tilgang til en av Oslos flotteste takterrasser.

Metropolis har hjulpet til med utforming av planløsning, løst og fast inventar og belysningsplaner. Bygningskroppen er nær kvadratisk og har kun vinduer på to fasadevegger. Det var viktig å utnytte de lyse arealene til arbeidsplasser og naturlig å plassere møterom, lounge, toaletter og andre støtterom lengre inn i lokalet. Forskjellen mellom lyse og mørke arealer ble også forsterket med hvit himling i de lysere arealene og sort himling i de mørkere arealene. Over kafé og lounge ligger det takvinduer som trekker dagslyset lengre inn i lokalene. Lysåpningene er lakkert i hvit høyglans og lyssatt med et skjult ledlys, slik at de også lyser når det er mørkt ute. 

Materialer og fargevalg er grundig plukket ut i samarbeid med kunde og det visuelle uttrykket er knyttet opp mot kundens visjon og verdier. Det er brukt flere ulike materialer i gulv og vegg, og himlingen er beholdt åpen og røff for å få til en maksimal takhøyde. De gule og rosa profilfargene er dempet mens den sorte fargen strammer opp lokalene på enkelte vegger, dører og sprossene på glasset. Logoen deres trer godt frem på en buet vegg i kalkmaling og messingdetaljer, enkelte lamper og møbler, samt grønne planter setter prikken over i´en og gir lokalene en helhetlig og herlig atmosfære.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring