Næringsbygg

Tine OP-sentralen

Fakta

  • Type lokaler: Næringsbygg
  • Adresse:
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Tine meierier
  • Fotograf: Cathrine Holst / Metropolis

Tradisjon møter tech

Plassert som en satellitt oppunder taket inne i Norges største «kjøleskap» hos TINE på Kalbakken finner du Operasjons Sentralen (OP Sentralen). Her overvåkes hver minste bevegelse i produksjonen og teamet her oppe sørger for at både du og jeg får fersk melk på bordet.

For dette ER en skikkelig hi-tech sone. Totalt blottet for dagslys er det ikke lenger da det er blitt integrert flere «solar tubes» - et system som reflekterer dagslys indirekte gjennom en sjakt i takkonstruksjonen og ned gjennom himlingen. Et annet virkemiddel for å bringe «naturen» inn er 9 store plasmaskjermer montert over operasjonsbordene. Her kan teamet koble seg på et kamera på taket for «live-himmel», svømmende akvariumsfisker, eller sol og blå himmel hvis vinteren blir for lang.

For å forsterke hi-tech konseptet, er møbler og materialer mørke. Himlingen er sort, gulv er grått med innslag av noen lyse felt, veggene er malt i ulike dyp grønne toner. Det grafiske formspråket som går igjen i gulv, fliser og folie er formet som heksagon. Her transformeres TINE konseptet til et hi-tech miljø og vi ser produktene gjennom mikroskopet.

 

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring