Restaurant / Hotell

Britannia Hotel - hotellrom

Fakta

  • Type lokaler: Hotell, totalrehabilitering
  • Adresse: Dronningens gate 5, Trondheim
  • Areal: 22.000 m2
  • Oppdragsgiver: Britannia Hotel AS
  • Fotograf: Dreyer Hensley

Et hus med innflytelse siden 1870

2015 var året da drømmen Odd Reitan hadde hatt fra han var ung, ble et faktum. Han ble den stolte eier av sagnomsuste og ærverdige Britannia Hotel i Trondheim. Etter årevis med neglisjering og sporadisk oppussing ble hotellet i 2016 stengt for en omfattende oppussing. Metropolis vant konkurransen om å designe nye Britannia, og har de siste tre årene jobbet med rehabiliteringen. Hotellet hadde ikke blitt pusset opp siden 60-tallet og bar veldig preg av dette. Den nye eieren av Britannia ønsket å bringe hotellet tilbake til sin storhetstid, og bygge et hotell som skal vare i 100 år fremover.

Den komplette oppussingen av Britannia Hotel markerer begynnelsen på en ny epoke for hotellet, bestående av sine 22.000 m2 i moderne klassisk stil, kledd inn i kontinentale og lokale referanser – designet til å vare lenger enn en trend. Metropolis har gjennomgående jobbet med kvalitetsmaterialer - fra marmor på alle bad, stukkatur i himling, solide trepaneler i bar, og omfattende bruk av materialer og detaljer på alle flater. Det har også vært viktig å ta tilbake mange originale kvaliteter og detaljeringer, som med årene har forsvunnet etter flere oppussinger.

Hotellet ble før åpningen akseptert i «Leading Hotels of the World», en eksklusiv medlemsklubb med over 400 unike femstjerners hotell, og består av noen av de aller flotteste hotellene i verden. Med sine 257 rom, fire restauranter, to barer, den ikoniske Palmehaven, konferansesenter, spa- og fitnessavdeling og kulturarrangementer gir Britannia Hotel deg den eksklusive komforten du forventer av et internasjonalt 5-stjerners hotell. Velkommen inn!

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring