Restaurant / Hotell

Losby Gods

Fakta

  • Type lokaler: Jaktklubb og treningslokale
  • Adresse: Losbyveien 270, 1470 Lørenskog
  • Areal: ca 1000 kvm
  • Oppdragsgiver: Fjellheim
  • Fotograf: Nina Børnich

Losby Gods er lokalisert i vakre landlige omgivelser i Lørenskog bare 20 minutter fa Oslo sentrum. Dette er et gods som har historie helt tilbake til 1500 tallet, men selve hovedbygningen er fra 1850 tallet. 

Etter en brann i 2016, måtte deler av Losby Gods totalrenoveres. Hotelldirektøren Heidi Fjellheim ville gi godset tilbake atmosfæren ved et jaktslott. Resultatet ble en tidsreise tilbake til midten av 1800 tallet. 

Losby Gods ble bygget av datidens rikeste familie her til lands, Meyer familien. Med far Jacob Meyer i spissen ble sveitservillaen på 1000 kvm reist i 1850. Hans sønn, Thorvald Meyer, og svigersønner Thomas Sewell og Thomas Heftye, overtok eierskapet av jaktslottet etter oppføringen. De dannet Laasbye compagniet og arrangerte en storslått åpningsfest i 1855.

Metropolis har vært med på å skape en jaktklubb som har fått navnet Compagniet. Det bærer preg av en herreklubb fra London med bibliotek, biljardbord med løveføtter, en eksklusiv bar i svart marmor, loungeområde i blå velur, shuffleboard og dart. Alt i en eksklusiv setting som bringer assosiasjoner til en svunnen tid Losby Gods har alltid vært en del av. Inngangen er dekket i svart og hvit marmor, med røde velursofaer. Det eksisterer et hemmelig rom bak doble dører, nemlig Hærresætet. Dette fungerer som et chambre separee, gjemt bak bibliotekets store lysekroner i gull og krystallprismer. Veggene er dekket med eksklusiv tapet fra den nederlandske tapetfabrikken Arte. Ikke minst en fondvegg med jakttrofeer, malerier og skatter fra reiser verden over. Døren inn er polstret i patinert skinn og nagler, og her skal de største hemmelighetene bevares. Det skal også nevnes at her finnes et gymnastikkrom med ulike treningsapparater i gammeldagse omgivelser. Store bilder av blant annet verdens sterkeste gutt fra 1920 i sephia, kan nevnes. Det er noe nostalgisk, mystisk og ærværdig over prosjektet. Vi i Metropolis er stolt av å ha fått lov til å være med på reisen, ikke minst er kunden fornøyd. 

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring