Restaurant / Hotell

Olivia Eger

Fakta

  • Type lokaler: Restaurant
  • Adresse: Karl Johans gate 23
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Olivia AS

Inspirert av romantiske Roma

Olivia Eger er den nummer seks i Oslo og den største med servering i tre etasjer. Et ambisiøst prosjekt midt i Oslos paradegate, Karl Johan. I likhet med alle Olivia restauranter er hver av restaurantene inspirert av en italiensk by og Olivia Eger er inspirert av Roma. Roma er vill, vakker, romantisk og overveldende. Materialer og farger er lagt i dype i toner med okergul farge på glaserte fliser og møbel tekstiler for å skape et raffinert interiør. Det blanke mot de tørre terrastone-overflatene gir den riktige ”Olivianske” følelsen.

Det er valgt et ekte italienske varme-behandlet mørkt tregulv og sementfliser i fargesterke toner. Peisen ved pizzaovnen strekker seg opp til 2.etg for å binde sammen etasjene og blir et massivt blikkfang. Store messingpendler er plassert i åpningen og sotede og antikke seilflater med inndelinger er brukt for å skape aktivitet og volum. 

Hver etasje er interessant på hver sin måte. i 2 etasje er det en roligere atmosfære med store runde sofaer, buede speil med vegglamper. Det er ulike overflater på bordene for å skape liv og variasjon, fra en marmoraktig overflate til mørkere trebord.Hovedetasjen gir assosiasjon til et hektisk bytog med en flott uteservering mens det i underetasjen opplever men det som å bli invitert inn i en italiensk hage. Olivia Eger er verdt et besøk, det er det nærmeste du kommer Roma i Oslo.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring