Restaurant / Hotell

Olivia Østbanehallen

Fakta

  • Type lokaler: Restaurant
  • Adresse: Østbanehallen, Oslo
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Olivia as
  • Fotograf: Ragnar Hartvig

Inspirert av storslagne Milano

Olivia Østbanehallen ligger i den gamle Billetthallen, nå kalt Ø – den ikoniske Østbanehallen i Oslo. I 2014 - 2015 gjennomgikk Østbanehallen en omfattende restaurering, og fungerer i dag som et knutepunkt for matopplevelser, destinasjoner og mennesker. Høsten 2016 åpnet Olivia Østbanehallen, den fjerde Olivia-restauranten lokalisert i Oslo. Det ble hentet inspirasjon fra storslagne Milano, til matretter og interiør. Forskjellige innredninger i menneskelige proporsjoner som aktiviserer det store rommet, alle peisene, dekor og levende lys, gir den lune Olivia-atmosfæren i Østbanehallen.

Romopplevelsen for dette store arealet er enorm. Ser du mot taket oppdager du vakre historiske detaljer som er med på å særprege rommet. Det var viktig å få til en intimitet med nærhet til belysning og tyngde i møbler og innredninger, slik at mennesker får mindre proporsjoner i det store lokalet som relaterer seg til dem selv. 

Det ble valgt å bruke akustisk puss i lavere himlinger for bedre lydopplevelse. Annen innredning er tidløs og laget i ekte materialer som eikefinerte møbelplater, glass, stein, stål, messing og speil. Hovedgulvet i lokalet er verneverdig, så det ble bevart. Sammen med historiske detaljer oppnås et kontinentalt uttrykk, nesten så du befinner deg på en piazza.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring