Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring
Restaurant / Hotell

Olivia Østbanehallen

Fakta

  • Type lokaler: Restaurant
  • Adresse: Østbanehallen, Oslo
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Olivia as
  • Fotograf: Ragnar Hartvig

Inspirert av storslagne Milano

Olivia Østbanehallen ligger i den gamle Billetthallen, nå kalt Ø – den ikoniske Østbanehallen i Oslo. I 2014 - 2015 gjennomgikk Østbanehallen en omfattende restaurering, og fungerer i dag som et knutepunkt for matopplevelser, destinasjoner og mennesker. Høsten 2016 åpnet Olivia Østbanehallen, den fjerde Olivia-restauranten lokalisert i Oslo. Det ble hentet inspirasjon fra storslagne Milano, til matretter og interiør. Forskjellige innredninger i menneskelige proporsjoner som aktiviserer det store rommet, alle peisene, dekor og levende lys, gir den lune Olivia-atmosfæren i Østbanehallen.

Romopplevelsen for dette store arealet er enorm. Ser du mot taket oppdager du vakre historiske detaljer som er med på å særprege rommet. Det var viktig å få til en intimitet med nærhet til belysning og tyngde i møbler og innredninger, slik at mennesker får mindre proporsjoner i det store lokalet som relaterer seg til dem selv. 

Det ble valgt å bruke akustisk puss i lavere himlinger for bedre lydopplevelse. Annen innredning er tidløs og laget i ekte materialer som eikefinerte møbelplater, glass, stein, stål, messing og speil. Hovedgulvet i lokalet er verneverdig, så det ble bevart. Sammen med historiske detaljer oppnås et kontinentalt uttrykk, nesten så du befinner deg på en piazza.