Restaurant / Hotell

Opus XVI

Fakta

  • Type lokaler: Hotell
  • Adresse: Vågsallmenningen 16, Bergen
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Opus XVI Vågsallmenningen

I Griegs fotspor

Ved Vågsallmenningen i Bergen sentrum har det gamle bankbygget, Banco Rotto kalt på folkemunne, igjen blitt et av byens samlingspunkter. OPUS XVI -The Edvard Grieg Heritage Hotel skulle bli et naturlig knutepunkt for musikk og kultur. Et levende og naturlig møtested for byens befolkning, men også det foretrukne stedet for fritidsreisende, business- og konferansegjester. Metropolis har vært med på å forvandle arkitektonisk historie til et moderne og luksuriøst hotell med 65 unike rom i hjertet av Bergen.

I det gjestene kommer inn dørene møtes de av et høylytt, historisk og varmt rom. Her er det er nettopp den originale arkitekturen som spiller hovedrollen. Fellesarealene med resepsjon, lobby, og restaurant ligger i det som en gang var bankens hovedsal. Med ny atmosfære skal gjestene her føle seg velkommen til å ta seg et glass vin, finne seg en plass i loungen og oppleve forskjellige kulturarrangementer, minnerike selskaper og middager med kollegaer, familie og venner.

Planløsningen i det store åpne rommet er grundig gjennomarbeidet med nye funksjoner som resepsjon, bar og sittegrupper, plassert i frittstående spesialinnredninger. Innredningene utnytter takhøyden og fungerer som soneinndeling og lydskjerming, for å skape intimitet i det åpne rommet. Varme metalliske toner og speil i forskjellige toner fremhever og spiller på lag med den fredede og fremtredende arkitekturen i interiøret. En spennende dynamikk mellom nytt og gammelt.

Fra de unike hotellrommene kan gjestene nyte utsikten mot Fløyen eller mot vakre Vågsallmenningen. Arkitekturen i det gamle bygget gjør at alle rommene oppleves unike og har helt egen personlighet og sjarme. Hotellrommene har en klassisk og moderne stilretning hvor det er lagt vekt på samspill i materialer og variasjon i komposisjon, kontraster og struktur. Inspirert av nasjonalromantikken, og det nære i den norske naturen, har fargepaletten i de forskjellige rommene fått hver sin eksklusive følelse av årstidene vinter, vår, sommer og høst.

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring