Restaurant / Hotell

Restaurant Kontrast

Fakta

  • Type lokaler: Restaurant
  • Adresse: Maridalsveien 15, Oslo
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Aspelin Ramm og restaurant Kontrast
  • Fotograf: Cathrine Holst

Rått og raffinert på Vulkan

Restaurant Kontrast ligger på Vulkan, drives av kokk Mikael Svensson og har siden 2016 hatt en stjerne i Guide Michelin. Lokalene omfatter en kontrastfylt blanding av sobre eikemøbler, eksklusiv valnøtt, rå betong og åpne himlinger. Metropolis ble først involvert for å designe toalettfasiliteter som var en stjerne verdig, og et toalettprosjekt har siden blitt til ombygging av chambre separée og tilpassing av spesialbygde møbler. 

Til og med i fjor var toalettene hos Kontrast av enkel prosjektkvalitet, da lokalet opprinnelig var tenkt som del av kjøpesenteret Vulkan Depot. I tett samarbeid med kunden utformet vi et forslag som var mer high-end, men samtidig beholdt noe av råheten øvrig i restauranten. Betonggulvet ble videreført, og står i fin kontrast til glatte valnøttfinerte vegger og møbler. Vaskene i grønn marmor har fått messingkraner som helst ikke skal pusses - vi ønsket å fokusere på ekte materialer som får patina, slik som restauranten fokuserer på skikkelige råvarer. 

Det nye chambre separée skulle etableres i et åpent rom der en trappeforbindelse til kjøpesenteret lå. Trappen ble fjernet, dekket ble fylt igjen og møbler spesialtdesignet til det lange, smale rommet. Bordet i beiset eikefinér er nøye gjennomtenkt for å ha god plass til både gjester og serveringspersonell. Et hjørneskap i valnøtt, valchromat og marmor gir personalet et sted å sette vin, glass og bestikk slik at gjestene kan vartes opp på mest mulig sømløs måte. En flott bonus ved å plassere rommet her, er at eksisterende tosidige vinskap nå har blitt flotte fondvegger i rommet. Plassbygget himling sørger for et flott, monolittisk utseende, og at akustikken er upåklagelig.

 

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring