Retail/showroom

Baker Hansen Nydalen

Fakta

  • Type lokaler: Restaurant, Bakeri
  • Adresse: Torgbygget, Nydalsveien 33, 0484 Oslo
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Baker Hansen AS
  • Fotograf: Ragnar Hartvig

Rosinen i Torgbygget

Familieeide Baker Hansen AS er Norges eldste bakeri og Metropolis var ledende interiørarkitekt da bakeriet re-åpnet i det nyrenoverte Torgbygget i Nydalen. I dette knutepunktet mellom t-bane, høyskoler og arbeidsplasser var det viktig å få frem den varme bakerifølelsen. Det skulle være fristende og enkelt for folk på farten å ta med seg deilige bakervarer og ferskbrygget kaffe, men samtidig et hyggelig sted å sette seg ned. 

Vi skapte et konsept; ”rom i rommet” med bakeridriften og utsalgsdelen som selve kjernen. Som rosinen i bygget! For å oppnå riktig arkitektonisk uttrykk, brukte vi kontraster i materialitet og fargebruk for å få formen tydelig frem. Disk og søyler på to sider ble kledd i en mørk kontrastfarge med mørkbeisede eikepaneler og dekorlister, og veggene mot sittearealet ble malt i en varm farge med spiler som repeterer seg fra disken.

Spesialtilpassede sofaer og armstoler ble møblert bak driftsarealet med utsikt til hyggelige Akerselva. Vi brukte store speil som gode virkemidler for å reflektere naturlig lys utenifra. Pendelbelysningen over sofaene er festet i spesialkonstruerte stålrigger, og over disk henger lekre kobberspotter i skinn-reimer. Materialpaletten består av ekte materialer som stål, kobber, tre, skinn og stein. Sammen skaper dette et moderne, fristende og koselig kafébakeri med lett tilgjengelighet i hyggelige Nydalen. Kos deg!

Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring